Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt is meer dan alleen het vervangen van onderdelen, die volgens kilometrage of tijdsintervallen aan vervanging toe zijn. Uw auto wordt geheel gecontroleerd om hem in goede conditie te brengen en ook te houden. Wij adviseren u hierin en u beslist.

Kleine onderhoudsbeurt

De kleine beurt is een standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt word. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat er niet want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor, dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter vervangen moeten worden en de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en koelvloeistof ververst dienen te worden.

Airconditioning

Een airco houdt de conditie van de lucht in de gaten. Het regelt én koelt het interieur van de auto door middel van bediening op het dashboard. Een automatisch airco-systeem kan zelf de temperatuur in het interieur regelen. Een handmatige airco koelt alleen als uzelf iets instelt.

Een airco-systeem werkt d.m.v. het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken. Gebruik de airco minimaal één keer per maand. Maakt u zich geen zorgen, als er damp uit de ventilatieopeningen komt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de snelle afkoeling van lucht.

Verwijder ‘s winters vóór de koude start eerst alle sneeuw en ijs van de luchtinlaat. Alleen dan kan je airco goed functioneren. In verband met mogelijke aantasting van het milieu door lekkage van koelmiddel mogen eventuele reparaties alleen worden uitgevoerd door een bevoegd autobedrijf.

Schadeherstel of kapotte ruit

Bij schade bepaalt ú waar of door wie die schade hersteld wordt. U hoeft zich niets aan te trekken van mogelijk deals die verzekeraars hebben gesloten met schadebedrijven.
Als u wilt dat reparatie door of via ons wordt geregeld kost het u geen cent meer. De verzekering keert uit, u behoudt het initiatief. Als dat gewenst is, doen we meteen het technisch onderhoud. Dat is vaak nodig bij redelijk forse schades.

Banden

Een autoband is voor de meeste mensen rond en zwart en een noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Maar, een band is veel meer. De banden van uw auto spelen een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen.

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus te allen tijde op kunnen vertrouwen. Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij de toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

Leenauto

Eigenlijk moet een auto altijd gereed staan. Starten, rijden. Om die zekerheid te krijgen is goed onderhoud nodig. Voor iedereen geldt dat hij of zij de auto weleens een dagje moet missen. Voor groot onderhoud of een reparatie.
In overleg regelen we een gratis leenauto voor u. Ook als uw eigen auto even niet beschikbaar is, houden we u graag mobiel.